Frelse, hva er det?    Hør artikkelen opplest, ca 9 min   Tilbake til oversikten       Del på FaceBook!

Tenk deg at du skal ut og fly. Hva er betingelsen for å få komme ombord?
Helt riktig: Du må ha gyldig billett!

Så enkelt er svaret på spørsmålet: "Hva må til for å bli frelst og få komme til Himmelen når vi dør?"

Joh.14.6: Jesus sier: "Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg."

Ap.gj.4.12: Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.

Skrullete passasjerer:

Tenk deg at du går inn på flyplassen uten gyldig billett.
Så kommer du til gaten, og vi ser for oss ulike scenarier:

1. Falsk billett:

Du kommer fram til gaten med en billett du har laget selv, eller en billett som er utstedt av et annet flyselskap. Hva tror du vil skje?

Akkurat. Du blir avvist! Du kommer ikke med!

Like tåpelig er det at mennesker tror at de kan komme til Himmelen på sine egne åndelige filosofier, eller på religioner som ikke har Jesus som frelser og Herre. Det finnes bare ett flyselskap som flyr til Himmelen, og det heter "Troen på Jesus!"

2. Gode forbindelser:

Eller du kommer til gaten og sier at du er ansatt i det selskapet som håndterer bagasjen til flyene. Eller du kjenner flyveren! Eller du kjenner en av flyvertinnene ombord! Eller du har vært på ett av selskapets informasjonsmøter og har kofferten full av reklame for selsapet!

Like dumt er det å tro at du kommer til Himmelen fordi du har gått i kirken, kjenner presten eller har en Bibel i bokhylla som du leser i av og til!

3. Bedre enn de fleste!

Du kunne også prøve deg med å påstå at du er flinkere til å fly enn flyveren, eller at du er snillere og har gjort flere gode gjerninger enn gjennomsnittet av passasjerene!

Du ville snart erfare at du blir sett rart på og ledd ut - hva har vel det med saken å gjøre? Du kommer da vel ikke ombord i et fly fordi du har visse egenskaper og positive meritter?!

Like tåpelig er det å tro at du kommer til Himmelen fordi du er et bra menneske og kanskje bedre enn de fleste! Det har ingen ting med saken å gjøre - det er bare én ting som teller: Å tro på Jesus!

Hvordan bli frelst?

Å ta imot dette tilbudet er enkelt. Ja, det er så enkelt at mange har problemer med å akseptere det. "Vi må da gjøre noe selv?" mener de. Ja, faktisk er det kanskje det vanskeligste et menneske kan gjøre:
Legge bort stoltheten sin! Å ta imot uten å kunne si: "Jeg klarete dette selv!" Jesus klarte det for oss!

Be denne bønnen for deg selv: 

Kjære Jesus, jeg vil at du skal bli Herre i mitt liv.
Tilgi meg de feil jeg har gjort, og flytt inn i hjertet mitt!
Amen!

Gratulerer, nå er du en kristen, nå fikk du himmelbilletten i hjertet ditt, du er klar for Himmelen!

Frelse for sjelen:

La nå vissheten om himmelbilletten ligge urokkelig fast, at den hviler fullt og helt på troen på Jesus.
Ingen andre gjerninger er nødvendige for at himmelporten skal stå åpen for deg!

Men frelse har også en videre betydning. Det handler om hvor mye av vår bevisste personlighet som får bli med inn i Himmelen! For vår ånd blir frelst i sin helhet. Men vår sjel, vår personlighet og bevissthet, vil bli gjenstand for en sortering, en renselse. (Les 1.Kor.3.10-18)

Ingen ting urent kommer inn i Himmelen. Ingen negative egenskaper kan få plass der.
Gal.5.19b-21: hor, umoral, utskeielser,
avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, strid, sjalusi,
sinne, selvhevdelse, stridigheter, splittelser,
misunnelse, fyll, festing og mer av samme slag.
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen:
De som driver med slikt, skal ikke arve Guds rike
Alle slike negative egenskaper må fjernes fra vår personlighet før vi kan slippe inn gjennom Himmelens port. For ingen av oss kan vel med hånden på hjertet påstå at det aldri har vært spor av noen av disse tingene i våre liv?! Og det er kun Jesu blod som kan gjøre dette, når vi velger å ta imot hans frelse ved å tro at Han døde for disse syndene våre på korset!

De egenskapene som blir igjen og slipper inn, er slike som:
Gal.5.22-23: Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred,
overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet,
ydmykhet og selvbeherskelse.
Slike ting rammes ikke av loven!

Og da kan vi spørre: Hvor mye av min personlighet blir igjen etter denne "vaskeprosessen"? Hvor mye av vår sjel, vår personlighet, får vi med oss inn i Himmelen?

Helliggjørelse

Mange filosofier og religioner tror at denne prosessen med å styrke det gode og overvinne det onde er selve veien til frelse. Men like lite som en flink person får bli med et fly uten billett, får gode mennesker komme til Himmelen uten å tro på Jesus! Det er et selvbedrag å tro at mennesker kan rense seg selv til himmelsk renhet ved å ta seg sammen.

Dessuten ville det å kreve et perfekt liv være blodig urettferdig for mennesker som har en vanskelig bakgrunn! Ved å gjøre kun tro til forutsetning for frelse, stiller alle likt. Kristendommen er derfor den eneste rettferdige løsningen som stiller alle likt!

(Og reinkarnasjon er bare et bedrag, les egen artikkel om reinkarnasjon.)

Vi som kristne kaller denne prosessen for "Helliggjørelse". Det er et resultat av frelsen, ikke grunnlaget for frelse. Derfor er kristendom det stikk motsatte av religion! Kristendom er religion snudd opp ned! Religionene tror at gode gjerninger fører til frelse. I kristendommen tror vi at gleden over frelsen vil gjøre at vi gjør gode gjerninger!

Les artikkelen "Gjelder loven fortsatt?"

Meningen med livet:

En annen grunn til at du bør bli frelst, er at det gir livet en dypere mening. Gud har nemlig spesialdesignet deg for en oppgave her på jorda, og lagt lengselen etter å komme inn i denne oppgaven ned i hjertet ditt. Det er først når du finner denne oppgaven at livet får en dypere mening og lykke.

Saken er den at så lenge du tror at livets lykke er å få alt det du ønsker deg, så lever du på et bedrag som bare vil drive deg videre, og du blir aldri fornøyd! Lykken i livet er ikke at Gud skal oppfylle alle dine ønsker, men at du skal oppfylle Guds ønsker - fordi det er en lengsel som er lagt ned dypest i din sjel!

Les artikkelen: Meningen med livet.

Hva så?

 • Det er lurt å finne noen kristne å være sammen med,
  som du kan snakke med, og få svar på dine spørsmål hos.
 • Dårlig samvittighet er skadelig for sinn, kropp og helse.
  Gå og ordne opp med mennesker som føler at du har gjort dem urett - for din egen skyld!
 • Bitterhet er som dødelig kreft for ditt eget sinn. Tilgi og slutt og ønske hevn - selv om den urett som ble begått mot deg var ille. Det er DITT sinn det gjelder! (Les: Tilgi, eller gå til grunne!)
 • Begynn å les i Bibelen og be til Gud, gjerne hver dag. Begynn i Lukas evangelium og les videre derfra. Bare snakk med ham som om han sitter i rommet sammen med deg.
 • Ikke fortvil over at du fortsatt gjør feil.
  Bare si det til Jesus, og gjør opp for deg som best du kan. Han gir deg aldri opp!

 Ditt navn (Det er lov å være anonym)

* Din e-postadresse (hvis jeg skal kunne svare)

Skriv kommentarer eller spørsmål under her *:

              * MÅ fylles ut!


Først lagt ut 18.02.03

Sist redigert: 23.07.13